Ota yhteyttä

Vihiojantie 4, Nekala,
33800 Tampere

Puhelin: (03) 225 4300
Faksi: (03) 225 4333
info@muototera.fi

Näytä kartta isommassa koossa

FAQ - mustesuihku

Mitä on mustesuihkumerkintä?

Mustesuihkumerkinnässä merkintälaite ampuu pieniä mustepisaroita materiaaliin muodostaen haluttuja merkkejä, kuten teksitä tai numeroita. Toisin kuin esimerkiksi laserit, mustesuihkulaitteet tarvitsevat merkinnän aikaansaamiseksi liikkeetä, joka voi tulla joko kappaleen tai itse tulostimen liikkuessa. Jotta tulostin osaa ampua mustepisarat oikeille paikoilleen, tarvitsee sille välittää tieto kappaleen tai tuotantolinjan nopeudesta. Riippuen tekniikasta, korkeimmat tulostusnopeudet voivat liikkua jopa 600-700 m/min tienoilla.

Mitä materiaaleja voidaan merkata mustesuihkulaitteilla?

Mustesuihkua voidaan käyttää hyvinkin erilaisten materiaalien merkintään, kuten metallin, betonin, kiven, muovin, paperin, pahvin, puun, kartongin ja lasin merkintään.

Kauanko yksi mustekasetti tai mustepullo kestää?

Yleistä vastausta tähän kysymykseen ei ole, sillä musteenkulutus vaihtelee hyvin paljon eri sovelluksissa. Musteenkulutukseen vaikuttaa mm. merkattavien merkkien määrä, merkattavan tekstin korkeus, merkintämäärät ja merkintäasetukset. REA JET HR-mustesuihkutulostin osaa ennustaa tulostuksien määrän per mustekasetti mustekasetissa olevan sirun avulla.

Kauanko mustesuihkumerkintä pysyy materiaalissa?

Tähänkin on hankala vastata suoraan, sillä musteen pysyvyyteen vaikuttaa olennaisesti merkattava materiaali, valittu muste, mahdollinen hankaus tulostettuun pintaan ja ympäristöolosuhteet. Jos merkinnän pysyvyyden kanssa on ongelmia, voidaan käyttää myös laser- tai pistemerkintää.

Voidaanko REA JETin mustesuihkulaitteilla merkata 2D-koodeja (esim. QR-koodi), logoja tai viivakoodeja?

Kyllä. Valittavissa on eri standardien koodeja ja logot lisätään helposti vain kuvana laitteen muistiin.

Saako REA JETin mustesuihkulaitteilla automaattisia laskureita tai kellonaikoja?

Kyllä.

Kuinka tarkkaa tulostusta laitteet tekevät?

Tekstin tarkkuus riippuu käytetystä tekniikasta. REA JET HR-tulostinta voidaan käyttää hyvinkin tarkkoihin tulostuksiin. 600x600 dpi resoluutio mahdollistaa alle millimetrin tekstin erinomaisen luettavuuden (edellyttäen tasaista pintaa materiaalilta).

Voidaanko mustesuihkulaitteella tulostaa eri värejä?

Kyllä. Musteita löytyy mustan värin lisäksi mm. punaista, sinistä, vihreää ja keltaista. Kaikki värit eivät tosin sovellu kaikille materiaaleille, joten on musteen soveltuvuus hyvä testata käytännössä. DOD-tulostimessa voidaan käyttää yhtä väriä kerrallaan, ellei tulostinpäitä ja mustesäiliöitä ole useampi käytössä. Mustekasetteja käyttävä HR-tulostin mahdollistaa samaan tulostukseen useamman värin, kun musteet eivät mene sekaisin säiliössä, vaan ovat mustekaseteissaan.